Jul På Sunnmørsk

Jul På Sunnmørsk er eit prosjekt av musikarar frå Sunnmøre, som felles har ein kjærleik til musikk, sunnmøre og julestemning. Saman tolkar dei gamle og nye, kjente og mindre kjente julesongar på klingande sunnmørsdialekt. 

I tillegg til å synge låtane på dialekt, har vokalist Siril Malmedal Hauge passa på å ha med nokre av dei tradisjonane som minner oss om sunnmørsjula i tekstane. Med alt det fine og idylliske, og nokre gongar irriterande typiske... Slik som at den velkjende frasa «Let it snow, let it snow, let it snow» blir omsett til «Det ekje snøv, det e sludd, det e regn,» og «Walking in a winter wonderland» blir til «Julestemning veks ikkje på tre». Vi får også høre om andre norske juletradisjonar, som at svora helst bør vere sprø, pinnekjøtt og den deilige juletrelukta. Alt tolka på leikent vis med spanande vriar, slik som når Alf Prøysen sin «Romjulsdrøm» møter Charlie Parker sin «Antropology»... Vi får også høre om andre norske juletradisjonar, som at svora helst bør vere sprø, pinnekjøtt og den deilige juletrelukta. Alt tolka på leikent vis med spanande vriar.

I 2018 spelte bandet inn debutalbumet, som fekk stor oppmerksomhet. Dei deltok i TV-programmet Advent  på NRK1, og vart i 2018 A-lista på NRK M&R og lokalradio. Dei gjesta også Spillerom på NRK P2, og har fått strålande kritikkar i inn og ut-land. 

Trykk for å høre "Jul På Sunnmørsk"

Trykk for å høre "Jul På Sunnmørsk"

Trykk her for å sjå då vi gjesta programmet Advent på NRK 2018

Trykk her for å sjå då vi gjesta programmet Advent på NRK 2018

Omtale i media: 

- Nr. 1 på The Top 10 Christmas Albums of 2018  -Www.Records.Christmas 
«It really is Norway’s year this year. For five years, a group of young musicians from Ålesund have held concerts of wildly inventive jazz interpretations of Christmas classics, sung entirely in broad west-Norwegian dialect. Now finally committed to record (Spotify), the result is superlative, easily the best Christmas jazz record this side of the millennium. The musical skill on display is spectacular, with singer Siril Malmedal Hauge a particular standout and the approach ranges from carefully plucked bossa nova to pulse-quickening hot-jazz abandon. A truly stunning tour-de-force.»

 

www.stubbyschristmas.com
"And none of what I've said so far tells you how beautiful this album from Jul på Sunnmørsk is.  But you can hear that for yourself.  How could my words convey the beauty of this music any better than the music itself?  Siril's voice is angelic; listen to her on "The Christmas Waltz", putting songbirds to shame.  I am over the moon in love with her voice.  She is joined by Sondre Ferstad (harmonica), Kjetil Jerve (keyboards), Martin Morland (bass), and Henrik Lødøen (drums).  And everybody shines." - Stubbys House of Christmas

 

Nettavisen

"I et hipt og tildels funky beboplandskap viser den unge generasjonen sunnmøringer at det kan swinge noe så inn i granskauen av dette stoffet... 
«Jul på sunnmørsk» har blitt ei juleplate for alle - langt i fra bare sunnmøringer." - Tor Hammerø, Nettavisen.«Dei mange frammøtte var vitne til eit band med stort musikalsk overskot og som evna å engasjere med sine friske og leikne versjonar av kjende og kjære julesongar.» (Bygdebladet)  
 

«Vi får bli kjende med ein allsidig og dyktig gjeng musikarar, som har tatt fatt på eit prosjekt som det er lett å bli glad i. Her er mange julesongar som vi likar sjølv om dei er skrivne på framadlandsk. Tenk då kor fine dei vil bli på sunnmørsk!» (Sulaposten) 

Lillebror

 
Lillebror spiller Alf Prøysen. Det kan gjøres på mange måter, for her er det mye fint å ta av. De tar sats, og prøver seg med både salto og skru!

De traff hverandre i studietiden ved Den Gyldne Omvei på Inderøy i 2011. I dag spiller de med både seg selv og andre i en rekke ulike prosjekter man godt kan si er både fugl og fisk. I Lillebror er de en sammensveisa gjeng bestående av to sunnmøringer, en oslogutt, en vaskeekte bæring og en østerdøl! Sammen spiller de Prøysen. Det gjør de akkurat som de selv vil, med kjærlighet for både melodiene og tekstene, og med all spillegleden de har fått fra den ene perla av ei vise etter den andre. Man finner mye fint i Alf Prøysen sine viser. Ikke bare er de sterke, det er også så mange av dem! Vi fikk et forhold til noen av dem som barn, men vender støtt og stadig tilbake for å oppdage noe nytt. Fra sangen om selveste Jørgen hattemaker og kong Salomo, til visa som trøster oss med at vi alltids får en dag i mårå. Det finnes en del innspillinger av de mest populære visene; mange artister har følt kallet og gjort sine tolkninger. Og her kommer det noen flere! Men det fine er at man aldri blir helt ferdig med dem. Og de kan spilles på så mange rare måter… Lillebror tar i hvert fall sats, og prøver seg med både salto og skru. 23. juni 2017 gir de ut sitt debutalbum, som også heter Lillebror, på Grappa musikkforlag. Det skal feires med fest, og med slippkonsert på Prøysenhuset på Rudshøgda 2. juli. Da ønskes både albumet og sommeren velkommen! Bandet består av sangerinna Siril Malmedal Hauge, Alf Hulbækmo på piano og munnspill, Martin Miguel Almagro Tonne på gitar, Martin Lie Svendsen på kontrabass og Henrik Lødøen på trommer.