Madonna og menneske

- Nytt prosjekt 2019 -

JØRN SIMEN ØVERLI, sang, gitar, gjendiktning. 
SIRIL MALMEDAL HAUGE, vokal.
ESPEN LEITE, akkordeon. 

«En roman i frimerkeformat» er Alf Prøysens definisjon av ei vise. 
Stort innhold skal presses inn på minimum av plass. 
Vi leter etter slike viser i Europa og finner dem hos: 

Jaques Brel, Agnieszka Osiecka, i polske folkeviser, hos Vladimir Vysotskij, Arnljot Eggen, Bertolt Brecht, Julian Tuwim, Hanns Eisler, Zygmunt Konieczny, og flere. 
 

Jul På Sunnmørsk

Jul På Sunnmørsk er eit prosjekt av musikarar frå Sunnmøre, som felles har ein kjærleik til musikk, sunnmøre og julestemning. Saman tolkar dei gamle og nye, kjente og mindre kjente julesongar på klingande sunnmørsdialekt. 

I tillegg til å synge låtane på dialekt, har vokalist Siril Malmedal Hauge passa på å ha med nokre av dei tradisjonane som minner oss om sunnmørsjula i tekstane. Med alt det fine og idylliske, og nokre gongar irriterande typiske... Slik som at den velkjende frasa «Let it snow, let it snow, let it snow» blir omsett til «Det ekje snøv, det e sludd, det e regn,» og «Walking in a winter wonderland» blir til «Julestemning veks ikkje på tre». Vi får også høre om andre norske juletradisjonar, som at svora helst bør vere sprø, pinnekjøtt og den deilige juletrelukta. Alt tolka på leikent vis med spanande vriar, slik som når Alf Prøysen sin «Romjulsdrøm» møter Charlie Parker sin «Antropology»... Vi får også høre om andre norske juletradisjonar, som at svora helst bør vere sprø, pinnekjøtt og den deilige juletrelukta. Alt tolka på leikent vis med spanande vriar.

I 2018 spelte bandet inn debutalbumet, som fekk stor oppmerksomhet. Dei deltok i TV-programmet Advent  på NRK1, og vart i 2018 A-lista på NRK M&R og lokalradio. Dei gjesta også Spillerom på NRK P2, og har fått strålande kritikkar i inn og ut-land. 

Trykk for å høre "Jul På Sunnmørsk"

Trykk for å høre "Jul På Sunnmørsk"

Trykk her for å sjå då vi gjesta programmet Advent på NRK 2018

Trykk her for å sjå då vi gjesta programmet Advent på NRK 2018